torstai 10. kesäkuuta 2010

Suomalainen sauna saksalaisessa autossa

Saksalainen kansanautomme on laittanut meidät vaativien hetkien huomaan. Se on tainnut myös kohdata elämänsä haasteita viimeisten viikkojen matkalla.

Ajoimme eilen Italiasta Saksaan, noin tuhat kilometriä. Meidän vierestä sujahtaneet autot taisivat nähdä faraon ja faraon vaimon, joilla oli liehuvat pyyhkeet päänsä suojana. Välillä pyyhkeet lepattivat vauhdikkaammin, kun avasimme ikkunat. Ei muinaisajan pukeutumistyylimme johtunut siitä, että tukka olisi ollut märkä vaan kylmällä vedellä kasteltu pyyhe tuo yllättävän suuren virvoituksen yli yhdeksän tunnin ajomatkalla noin 40-asteisessa autossa.



Ikinä emme ole varsinaisesti haaveilleet sellaisista asioista kuten ilmastointi, mutta mustat kangaspenkit kahden viikon jatkuvassa auringonpaahteessa ja tuulettomassa kelissä toivat haaveisiin lisäpontta. Noh, tuskin Suomen suvi yltää samoihin lämpöennätyksiin yhtä useasti.

Auto on kestänyt ja palvellut mainiosti. Tänään se tosin irtisanoi jäähdytysletkunsa, mutta sai käsistään kätevän aviomiehen ansiosta nopeasti uuden tilalle. Kotimatka Hainicheniin meni joutuisasti ja Jouni puhdisti auton sopukoista sinne kertyneet karstat kaasuttamalla mukavalla pätkällä 176 kilometriin tunnissa.

Golfimme keskinopeus monella pätkällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti